--- title: "Hallitse lisenssejä" slug: "manage-licenses" updated: 2025-06-12T13:49:02Z published: 2025-06-23T05:57:02Z canonical: "learn.workforceexperience.hp.com/manage-licenses" --- > ## Documentation Index > Fetch the complete documentation index at: https://learn.workforceexperience.hp.com/llms.txt > Use this file to discover all available pages before exploring further. # Hallitse lisenssejä ## Johdanto Workforce Experience Platformin (WXP) Käyttöoikeuksien hallinta -toiminto tarjoaa joustavan tavan hallita käyttöoikeuksien jakamista. Tämä ominaisuus kuvaa menettelyt, joilla uusia WXP-käyttöoikeuksia määritetään aktiivisille asiakkaille ja poistetaan aiemmin luotuja käyttöoikeuksia, mikä peruuttaa heidän käyttöoikeutensa pysyvästi. Tässä artikkelissa on vaiheittaiset ohjeet seuraaviin: - **Näytä lisenssi** - **Määritä käyttöoikeus** - **Lisenssin tilan muuttaminen aktiiviseksi** - **Poista lisenssin määritys / (Kumoa)** ### Näytä lisenssit                     **Huomautus**: Vain asiakkaat, joiden tila on Aktiivinen, näkyvät avattavassa luettelossa. 1. Kirjaudu sisään WXP:hen. **Kotisivu** tulee näkyviin. 2. Napsauta alustan vasemmasta valikosta **Lisenssit-kuvaketta** . **Käyttöoikeuksien hallinta** -sivu tulee näkyviin. (Jos olet jo ostanut WXP-lisenssejä, ne näkyvät Käyttöoikeudet-sivun luettelossa.) ### Määritä käyttöoikeus 1. Napsauta WXP:n vasemmanpuoleisessa valikossa **Lisenssit-kuvaketta** . 2. Valitse **Käyttöoikeuksien hallinta** -sivun avattavasta **Tila-suodattimesta** **Uusi**. Lisenssiluettelo, jossa on **Uusi** tila, tulee näkyviin. 3. Valitse sen vaaditun käyttöoikeustietueen valintaruutu, jonka **tila** on Uusi. 4. Vasemmassa yläkulmassa näkyy **Määritä käyttöoikeus** . Valitse **Määritä käyttöoikeus**. **Määritä käyttöoikeus** -valintaikkuna tulee näkyviin yhdessä asiakkaan avattavan luettelon kanssa. 5. Valitse avattavasta valikosta asiakas ja klikkaa **Tallenna**. Käyttöoikeustietue määritetään asiakkaalle, ja **Tila** muuttuu Aktiiviseksi Uusi. ### Poista käyttöoikeuden määritys 1. Napsauta WXP:n vasemmanpuoleisessa valikossa **Lisenssit-kuvaketta** . **Käyttöoikeuksien hallinta** -sivu tulee näkyviin. 2. Valitse **Käyttöoikeuksien hallinta** -sivun avattavasta **Tila-valikosta** **Tilaksi** Aktiivinen. Näkyviin tulee Aktiivisten tietueiden luettelo. 3. Valitse tietue aktiivisen käyttöoikeuden luettelosta. 4. **Poista lisenssin määritys** -vaihtoehto näkyy yläreunassa. Valitse **Poista käyttöoikeuden määritys**. Näyttöön tulee vahvistusikkuna, jossa lisenssi poistetaan asiakkaan nimestä. 5. Valitse **Kyllä**. Muokatun käyttöoikeustietueen tila päivittyy **aktiivisesta** **Kumottuun**. (Kumottuja käyttöoikeuksia ei voi aktivoida uudelleen.) ## Ota yhteyttä Jos tarvitset apua, [luo tukipyyntö](https://portal.us.document360.io/wxp/docs/creating-a-support-case) tai lähetä sähköpostia support@wxp.hp.com.